Οίνοι & αποστάγματα Θεσσαλίας

Δεν υπάρχει περιοχή στην ελληνική επικράτεια  που να μην έχει τα δικά της τοπικά κρασιά και τους δικούς αμπελώνες.Τοπικές γηγενείς ποικιλίες καθώς και γνωστές απο το εξωτερικό δίνουν ιδιαίτερα κρασιά λόγω της ποικιλίας του μικροκλίματος κάθε περιοχής.Η Θεσσαλία συμβάλλει με τους τοπικούς παραγωγούς και τους αμπελώνες της στόν οινικό πλούτο της χώρας μας.Ακολουθεί  διαδικτυακή έκθεση των εταιρειών και παραγωγών.Κάντε ‘κλίκ’ στις εικόνες και γνωρίστε τα κρασιά και αποστάγματα της Θεσσαλικής γής.

Οινοποιια Αποσταγματοποιία Βασδαβανου.
Μισό και πλέον αιώνα επιτυχημένης πορείας καταγράφει η Οινοποιία – Αποσταγματοποιία Βασδαβάνου. Πενήντα χρόνια έντονων προσπαθειών και αγώνων που πλημμυρίζουν παράλληλα από την αγάπη και το μεράκι της οικογένειας Βασδαβάνου για το κρασί.
. Το μικρό οινοποιείο πήρε σάρκα το 1958 στο Δαμάσι Τυρνάβου όπου η πλούσια αμπελοοινική παράδοση και οι ιδανικές συνθήκες για δημιουργία εξαιρετικών κρασιών που εκφράζουν πραγματικά τις ποικιλίες σταφυλιών που τα γέννησαν, είναι παρακαταθήκη για τις τωρινές υψηλής ποιότητας αποδόσεις. Το 1974 ακολούθησε η μετεγκατάσταση του οινοποιείου σε νέες σύγχρονες εγκαταστάσεις σε ιδιόκτητη έκταση 13 στρεμμάτων στη Γιάννουλη Λάρισας, όπου καλύπτει έκταση περίπου 2500 τ.μ. με παραγωγική δυνατότητα ένα εκατομμύριο πεντακόσιες χιλιάδες λίτρα κρασιού.
Το οινοποιείο διαθέτει τα πλέον σύγχρονα και εξελιγμένα μέσα παραλαβής σταφυλιών, πνευματικά πιεστήρια για την παραγωγή λευκών κρασιών και σύγχρονους οινοποιητές για την οινοποίηση κόκκινων κρασιών. Παράλληλα περιλαμβάνει σύγχρονη μονάδα ψύξης του παραγόμενου μούστου και κρασιού με ψυχόμενες ανοξείδωτες δεξαμενές, για ποιοτικότερα αποτελέσματα, και κάβα παλαίωσης των κρασιών.
Έχει πιστοποιηθεί με ISO από το 2000 ώστε να εξασφαλίσει την ποιότητα των προϊόντων της. Διαθέτει δίκτυο πωλήσεων με κατά τόπους αντιπροσώπους και παρουσία σε αγορές του εξωτερικού.
Δυναμική είσοδο στην αγορά του τσίπουρου, αύξηση μεριδίου αγοράς, επέκταση παραγωγικών εγκαταστάσεων και διείσδυση στην αγορά της Νοτίου Ελλάδος αποτελούν το «στοίχημα» της Οινοποιίας Αποσταγματοποιίας Βασδαβάνου μετά από 50 χρόνια επιτυχημένης παρουσίας. Απόσταγμα της εμπειρίας της Οινοποιίας Αποσταγματοποιίας Βασδαβάνου και παράλληλα ακρογωνιαίο λίθο για την επέκταση των δραστηριοτήτων της αποτελεί το τσίπουρο.

4 thoughts on “Οίνοι & αποστάγματα Θεσσαλίας

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...