Είναι γνωστό σε όλους πώς εκτός από το ελαιόλαδο η παραγωγή οίνων έχει εξέχουσα θέση στη γεωργική παραγωγή της μεγαλονήσου.Υπάρχουν τόσο ιδιωτικές οινοποιητικές εταιρείες όσο και τοπικές συνεταιριστικές ενώσεις που παράγουν κρασί.Οι γηγενείς ποικιλίες της Κρήτης είναι η Βηλάνα , το Κοτσιφάλι, το Μαντηλάρι, το Λιάτικο, το Βιδιανό, το Θραψαθήρι και η λιγότερο γνωστή Μαλβαζία που κάποτε ταξίδεψε απο την Κρήτη στη Σικελία τη Σαρδηνία και στίς Καναρίους νήσους. Πέρα απο το κρασί η Κρήτη είναι γνωστή σε όλο τον κόσμο για την αγαπητή σε όλους μας ρακή ή αλλιώς τσικουδιά. Στη διαδικτυακή έκθεση παραγωγών οίνου & αποσταγμάτων και εταιρειών οινοποιϊας έχετε την δυνατότητα να γνωρίστε τους εξαιρετικούς οίνους και αποστάγματα που παράγονται από ντόπιες Κρητικές αλλά και ξένες οινικές ποικιλίες.Το “ΑΓΟΡΑΖΩ ΕΛΛΗΝΙΚΑ” σας προτείνει να επικοινωνήσετε άμεσα μαζί τους για να πληροφορηθείτε που και με ποιούς τρόπους έχετε τη δυνατότητα να αγοράσετε τα προϊόντα τους.’Κλίκ’ στις εικόνες της έκθεσης για άνοιγμα των εταιρικών σελίδων σε νέο παράθυρο.
Χοροί Χανιώτικος συρτός , Μελισσιανός , Λουσακιανός , Θερισσιανός ,
Συρτός του Χάρχαλη ή Χαρχαλιανός , Ινάντιος
ελα και κόπιασε επαε,, τσε θα τα σ’αξουμε ούλα
αφιερωμένο φιλε
Νά είσαι καλά Γιώργο μου,ευχαριστώ για την αφιέρωση.
με τη βοήθεια της Παναγιάς μας θα τα καταφέρουμε.
Αν έχεις κάποιο σχόλιο-παρατήρηση-πρόταση σχετικά με κρητικά κρασιά και αποστάγματα ή άν γνωρίζεις και άλλους παραγωγούς μετά χαράς να τα ανεβάσουμε.
Καλό βράδυ.